kazalo kontakt pridruži se nam povezave english
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
Podnebne spremembe
Energija
Mobilnost
Davčna reforma
Potrošništvo
 

Doma
V službi
V šoli
Ekološki odtis
   Kalkulator
   Definicije
   Osnove za kalkulator
   Kako izboljšati odtis
   Drugi kalkulatorji
Zanimive povezave

Podnebje in razvoj

iskanje

v središču
utrinek

Opustimo »kozmetično« škopljenje (za lepši videz) in »koledarsko« škropljenje (proti proti nevarnostim, ki sploh še ne obstajajo).

članstvo
Kako izboljšati svoj ekološki odtis?

Če že živiš trajnostno življenje, naj te rezultat kviza ne razočara – del tvojega odtisa ni neposredno vezan na tvoje potrošne navade. Na primer: vsak prebivalec mesta je odgovoren za del infrastrukture mesta, kot so ceste, šole ali bolnišnice, čeprav jih morda ne uporablja. Prav tako nekatere potrošne navade niso odvisne od posameznika; na primer: če ni na voljo dostopnega in učinkovitega javnega prevoza, je posameznik odvisen od potratnega avtomobilskega prevoza. Pomemben del izboljšanja tvojega odtisa je zato v promociji trajnostnih rešitev na vseh ravneh – od lokalne do vladne. Na ta način boš lahko izboljšal/a svoj odtis, razen tega pa pomagal/a še vsem ostalim okoli sebe.


vesel_odtis1.jpg

V primeru, da ti je kalkulator izračunal malo emisij in majhen ekološki odtis (manj kot en planet), ti čestitamo! Deluj v tej smeri še naprej! Tudi nas zanima, kako si to dosegel/a! Na info@focus.si nam pošlji kakšen inovativen in koristen nasvet, kako si zmanjšal/a svoj odtis in ga deli z nami.

zalosten_odtis1.jpg

V kolikor boš negativno presenečen nad rezultatom, ti ponujamo rešitve za izboljšanje življenjskega stila na različnih ravneh: doma, v službi in v šoli.

Focus, društvo za sonaraven razvoj
Maurerjeva 7
1000 Ljubljana
info@focus.si
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti