kazalo kontakt pridruži se nam povezave english
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
Podnebne spremembe
Energija
Mobilnost
Davčna reforma
Potrošništvo
 

Doma
V službi
V šoli
Ekološki odtis
   Kalkulator
   Definicije
   Osnove za kalkulator
   Kako izboljšati odtis
   Drugi kalkulatorji
Zanimive povezave

Podnebje in razvoj

iskanje

v središču
utrinek
Kupujmo gospodinjske aparate, ki sodijo v energijski razred A. Danes stanejo res malce več, toda ponavadi se še prej kot v petih letih izkažejo za cenejše kot ostali izdelki, saj porabijo bistveno manj elektrike.
članstvo
Kako izboljšati svoj ekološki odtis?

Če že živiš trajnostno življenje, naj te rezultat kviza ne razočara – del tvojega odtisa ni neposredno vezan na tvoje potrošne navade. Na primer: vsak prebivalec mesta je odgovoren za del infrastrukture mesta, kot so ceste, šole ali bolnišnice, čeprav jih morda ne uporablja. Prav tako nekatere potrošne navade niso odvisne od posameznika; na primer: če ni na voljo dostopnega in učinkovitega javnega prevoza, je posameznik odvisen od potratnega avtomobilskega prevoza. Pomemben del izboljšanja tvojega odtisa je zato v promociji trajnostnih rešitev na vseh ravneh – od lokalne do vladne. Na ta način boš lahko izboljšal/a svoj odtis, razen tega pa pomagal/a še vsem ostalim okoli sebe.


vesel_odtis1.jpg

V primeru, da ti je kalkulator izračunal malo emisij in majhen ekološki odtis (manj kot en planet), ti čestitamo! Deluj v tej smeri še naprej! Tudi nas zanima, kako si to dosegel/a! Na info@focus.si nam pošlji kakšen inovativen in koristen nasvet, kako si zmanjšal/a svoj odtis in ga deli z nami.

zalosten_odtis1.jpg

V kolikor boš negativno presenečen nad rezultatom, ti ponujamo rešitve za izboljšanje življenjskega stila na različnih ravneh: doma, v službi in v šoli.

Focus, društvo za sonaraven razvoj
Maurerjeva 7
1000 Ljubljana
info@focus.si
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti