kazalo kontakt pridruži se nam povezave english
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
Novice Napovednik Mediji Sramotilni steber Ukrepaj!
Podnebne spremembe
Energija
Mobilnost
Davčna reforma
Potrošništvo
Podnebje in razvoj

iskanje

v središču
utrinek

Rajši kot za dostavo hrane z množico (plastičnih) odpadkov se odločimo za resnični odmor od dela in kosilo pojejmo iz pravih krožnikov. V kolikor kosilo prinesemo s seboj, uporabimo embalažo, ki je večkrtano uporabljiva. Če želimo hrano iz restavracije vzeti s seboj, se izognimo zavijaju hrane v stiroporno embalažo; ta je nerazgradljiva in ostane odpadek za vedno.

članstvo
Novice
NukeNews # 17 – Protijedrski informacijski servis 18.05.2015  
smilingSUN.jpg
Vabimo vas k prebiranju 17. številke glasila NukeNews. NukeNews je večjezično glasilo mreže Nuclear Heritage Network, ki odraža aktivnosti, teme in boje proti-jedrskih aktivistov. Članki so napisani in prevedeni s strani aktivistov, poleg njihovih običajnih proti-jedrskih aktivnosti.

Za pravične trgovske verige 07.05.2015  

Fotolia_64913720_XXL.jpg
Ljubljana, 7. maj 2015 – Pred Svetovnim dnevom pravične trgovine, v evropskem tednu posvečenemu hrani, društvo Focus [1] predstavlja vseevropski projekt
»Etični potrošnik v supermarketu – SupplyCha!nge – za pravične trgovske verige« [2]. Cilj projekta je usmeriti moč velikih trgovcev v prodajo pravičnejših izdelkov, proizvedenih na okolju prijazen način in brez negativnih posledic za najranljivejše člene oskrbovalne verige – delavce, kmete.

Razglednica iz Ukrajine: obisk jedrskih reaktorjev v času 29 obletnice nesreče v Černobilu 26.04.2015  

__er11.JPG

Sodelavec Focusa je med 24. aprilom in 1. majem 2015 opravil terenski obisk ukrajinskih jedrskih elektrarn, ki jim ukrajinske oblasti trenutno podaljšujejo življenjsko dobo. Poročila so dostopna na Focusovem blogu.

Vabljeni k prebiranju!

EU za ustavitev slabih biogoriv po 2020 28.04.2015  

DSC06130.JPG
Bruselj, 28. 4. 2015 - Danes je Evropski parlament sprejel reformo, ki narekuje zajezitev uporabe biogoriv iz poljščin v prometu. EU želi povečati pregled nad vse večjo porabo biogoriv, ki prispevajo k visokemu deležu emisij toplogrednih plinov, celo večjemu kot konvencionalna goriva. Današnje glasovanje torej pomeni prenehanje javne podpore EU biogorivom prve generacije. 

Focus za projekt REACH prejel priznanje za Promocijski projekt URE/OVE 2015 22.04.2015  

podelitev1.JPG
Focusov projekt REACH, ki ponuja ukrepe v boju z energetsko revščino, je je osvojil priznanje na natečaju za Promocijski projekt URE/OVE 2015 po izboru bralcev Časnika Finance.

Včeraj, 21. aprila so v Portorožu na Dnevih energetikov 2015 podelili priznanja za najboljše projekte, prijavljene na natečaj. 

Na podelitvi priznanj smo več kot 200 udeležencev konference seznanili z aktivnostmi projekta ter poudarili vlogo vseh vključenih akterjev v boju proti energetski revščini, še posebej dijakov, ki izvajajo energetsko svetovanje.

arhiv

Focus, društvo za sonaraven razvoj
Maurerjeva 7
1000 Ljubljana
info@focus.si
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
 Novice Napovednik Mediji Sramotilni steber Ukrepaj!