kazalo kontakt pridruži se nam povezave english
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
Novice Napovednik Mediji Sramotilni steber Ukrepaj!
Podnebne spremembe
Energija
Mobilnost
Davčna reforma
Potrošništvo
Podnebje in razvoj

iskanje

v središču
utrinek
Vsakokrat ko gremo v trgovino, imejmo s seboj platneno vrečko za večkratno uporabo. Poleg tega pa še vrečke za tehtanje zelenjave in sadja, ki jih lahko uporabimo večkrat. Kupci imamo pravico zavračati nakupovalne vrečke, plastično embalažo in vse, kar je iz obstojne plastike.
članstvo
Novice
Focus za projekt REACH prejel priznanje za Promocijski projekt URE/OVE 2015 22.04.2015  

podelitev1.JPG
Focusov projekt REACH, ki ponuja ukrepe v boju z energetsko revščino, je je osvojil priznanje na natečaju za Promocijski projekt URE/OVE 2015 po izboru bralcev Časnika Finance.

Včeraj, 21. aprila so v Portorožu na Dnevih energetikov 2015 podelili priznanja za najboljše projekte, prijavljene na natečaj. 

Na podelitvi priznanj smo več kot 200 udeležencev konference seznanili z aktivnostmi projekta ter poudarili vlogo vseh vključenih akterjev v boju proti energetski revščini, še posebej dijakov, ki izvajajo energetsko svetovanje.

Pripombe na strateško študijo o črpanju nafte in plina na Jadranu 17.04.2015  

Jadrnica_os.jpg
Ljubljana, 17. april 2015 – Včeraj je Focus na Ministrstvo za okolje in prostor oddal pripombe na osnutek programa Republike Hrvaške za izkoriščanje ogljikovodikov na Jadranu v okviru postopka čezmejne presoje vplivov na okolje. V pripombah smo izpostavili potrebo po upoštevanju temeljnih načel evropske okoljske politike, celovitosti presoje vplivov na okolje in večjem upoštevanju vplivov programa na podnebne spremembe pri presoji vplivov. Navedli smo tudi številne pomanjkljivosti študije, ki jo je pripravila Hrvaška.

Odločevalci EU za izkoreninjenje biogoriv iz poljščin 15.04.2015  

biogoriva.jpgOdbor za okolje Evropskega parlamenta je danes glasoval za omejitev rabe biogoriv iz poljščin, ki je bila prvotno načrtovana za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov iz prometa. Odločitev, za katero upamo, da bo potrjena s strani celotnega parlamenta konec meseca, pozdravljamo. Rabo biogoriv prve generacije, ki se lahko šteje k doseganju 10 % cilja obnovljivih virov v prometu do 2020, bo namreč omejila na 7 %.

Financiranje za razvoj 07.04.2015  

bucket_coals_energy.jpg

Vseevropska kampanja za usklajenost evropskih investicij v državah v razvoju z evropskimi in globalnimi razvojnimi cilji

S.O.S. za Jadran 25.03.2015  

Jadrnica_os.jpg

Pozivamo vas, da podpišete peticijo Zaustavimo črpanje nafte na Jadranu – zaščitimo skupno morje! 

1  2  

arhiv

Focus, društvo za sonaraven razvoj
Maurerjeva 7
1000 Ljubljana
info@focus.si
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
 Novice Napovednik Mediji Sramotilni steber Ukrepaj!