kazalo kontakt pridruži se nam povezave english
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
Novice Napovednik Mediji Sramotilni steber Ukrepaj!
Podnebne spremembe
Energija
Mobilnost
Davčna reforma
Potrošništvo
Podnebje in razvoj

iskanje

v središču
utrinek
Nikoli ne iztrebljajmo mrčesa do kraja, lahko pa ga ekološko omejimo, če se preveč razmnoži.
članstvo
Novice
S.O.S. za Jadran 25.03.2015  

Jadrnica_os.jpg

Pozivamo vas, da podpišete peticijo Zaustavimo črpanje nafte na Jadranu – zaščitimo skupno morje! 

Podaljševanje življenjske dobe ukrajinskim jedrskim reaktorjem: Čezmejna presoja vplivov na okolje in posvetovanja za državljane EU 24.03.2015  

Ukraine_NPPs.jpg
Ukrajinska vlada podaljšuje življenjsko dobo 15 jedrskim reaktorjem, a zaenkrat brez primerne okoljske presoje. Državljani EU zahtevamo uporabo določil Espoo konvencije.Tristranska pogajanja glede EU politik o biogorivih 19.03.2015  


Pričela so se tristranska pogajanja glede reforme EU politik o biogorivih. Da bi preprečili škodljive vplive biogoriv iz poljščin na biotsko raznovrstnost, krčenje gozdov, emisije toplogrednih plinov, cene hrane in dostopa skupnosti do svojih zemljišč, je zdaj priložnost, da se sprejme čim bolj ambiciozne odločitve.


Pismo predsedniku vlade o energetski uniji 12.03.2015  
Ljubljana, 12. marec 2015 - Naslednji teden, 19. in 20. marca, bo v Bruslju potekalo spomladansko zasedanje Evropskega sveta. Ena od tem, ki se ji bodo posvetili predsedniki vlad in držav, bo tudi nedavno objavljeno Sporočilo Evropske komisije ''Okvirna strategija za trdno energetsko unijo s podnebno politiko, usmerjeno v prihodnost''. Ob tej priložnosti smo društvo Focus in Climate Action Network Europe na predsednika vlade naslovili pismo, v katerem izpostavljamo našo vizijo do oblikovanja evropske energetske unije.
EU parlament ZA varnejše in bolj učinkovite tovornjake! 10.03.2015  

direct_vision.jpg
Bruselj/Ljubljana, 10.marec 2015 - Evropski parlament je danes glasoval za konec kvadrasti obliki tovornjakov, in tako odprl pot napredku v učinkovitosti porabe goriva in varnosti za voznike, kolesarje in pešce. Novi zakon omogoča oblikovalcem tovornjakov proizvodnjo novih modelov, vendar so industrijski lobiji zagotovili prepoved obveznosti do leta 2022 – nove oblike tovornjakov se lahko do takrat prostovoljno proizvaja, po letu 2022 pa bo nova oblika obvezna.

1  2  

arhiv

Focus, društvo za sonaraven razvoj
Maurerjeva 7
1000 Ljubljana
info@focus.si
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
 Novice Napovednik Mediji Sramotilni steber Ukrepaj!