kazalo kontakt pridruži se nam povezave english
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
Novice Napovednik Mediji Sramotilni steber Ukrepaj!
Podnebne spremembe
Energija
Mobilnost
Davčna reforma
Potrošništvo
Podnebje in razvoj

iskanje

v središču
utrinek

Izbirajmo čimmanj rafinirana živila, izogibajmo se aditivom, barvilom in konzervansom. Kupujmo sadne sokove namesto pijač, presno meso namesto klobas, sire namesto topljenih sirov itd.

članstvo
Napovednik
NETOPIRJI - SKRIVNOSTNI LJUBLJANČANI - Fotografska razstava in predavanje 10.08.2015 - 16.08.2015  

Netopirji so skrivnostne živali, ki so zaradi svojega nočnega načina življenja že od nekdaj navdih za različne mite in vraže. Ljudje zaradi nepoznavanja do njih pogosto gojijo negativen odnos. Z izobraževalno fotografsko razstavo želijo organizatorji te, v resnici prav simpatične in posebne predstavnike sesalcev, predstaviti širši javnosti, razbiti kakšen predsodek o njih in poudariti njihovo ogroženost ter izjemen pomen v okolju. Otvoritev razstave bo spremljalo predavanje o netopirjih, v katerem boste malo pobližje spoznali te živali in namenili posebno pozornost netopirjem, ki jih lahko srečamo tudi v Ljubljani. Otvoritev razstave in predavanje o netopirjih bosta v ponedeljek, 10. avgusta 2015 ob 18. uri, razstava pa bo postavljena do 16.8.2015.

Seminar za učiteljice in učitelje osnovnih šol: VARČNO Z ENERGIJO 25.08.2015    

Vse učiteljice in učitelje osnovnih šol ter druge zaposlene na osnovnih šolah vabimo na seminar VARČNO Z ENERGIJO, ki ga organizirata društvo Focus in Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani.

Foto natečaj VIZIHRANIJA 07.05.2015 - 31.08.2015  

Vsak od nas ima svojo najljubšo jed in vsi imamo radi okusno hrano! Trgovske verige nam nudijo cel spekter izdelkov po nizkih cenah. A na drugi strani te rajske ponudbe so ljudje, ki trdo garajo za naše udobje, za to pa niso pošteno plačani in so velikokrat grobo izkoriščani. Proizvodnja hrane pogosto uničuje lokalno okolje in lokalnemu prebivalstvu onemogoča proizvodnjo hrane za lastne potrebe. Čas je, da zahtevamo ponudbo trajnostne hrane!

Pridruži se natečaju VIZIHRANIJA, izrazi svoj pogled na hrano in zahtevaj pravično in trajnostno prehrano na trgovskih policah. Naredi dober posnetek in si pribori nagrado – bon za pravično trgovino 3 MUHE ali izlet na EXPO v Milano! Tekmovanje bo trajalo do 31. avgusta 2015, glasovanje preko spleta pa do 15. septembra. 

arhiv

Focus, društvo za sonaraven razvoj
Maurerjeva 7
1000 Ljubljana
info@focus.si
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
 Novice Napovednik Mediji Sramotilni steber Ukrepaj!