kazalo kontakt pridruži se nam povezave english
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
Novice Napovednik Mediji Sramotilni steber Ukrepaj!
Podnebne spremembe
Energija
Mobilnost
Davčna reforma
Potrošništvo
Podnebje in razvoj

iskanje

v središču
utrinek
Preostanke barv podarimo sosedom, šolam, društvom, gradbenim / pleskarskim podjetjem itd. Če jih moramo zavreči, jih uvrstimo med nevarne odpadke
članstvo
novice
Evropska peticija solidarnosti z Grčijo 19.06.2015

Zlomite verige grškega dolga!

Varčevalne politike, neuspešna politična strategija in lažna rešitev za problem naraščajočih javnih dolgov, katerih velik del je posledica reševanja bank, uničujejo ljudi po celi Evrope. Ti ljudje se pridružujejo milijonom v državah v razvoju, na katere še vedno vplivajo negativne posledice ponavljajočih se dolžniških kriz in desetletja kaznovalnih varčevalnih politik. Podpišite peticijo.

Sodeluj v fotonatečaju in si prisluži lepe nagrade! 11.06.2015

Vizihranija3.jpg
Si danes že
fotkal/-a svojo hrano?

Zdaj lahko to storiš s prav posebnim namenom: prikaži svoj pogled na pravično in trajnostno prehrano na trgovskih policah v natečaju VIZIHRANIJA ter si pribori slastno nagrado:

 bon za Pravično trgovino 3 muhe
(1x200 eur, 1x100 eur, 4x50 eur)
— obisk EXPA v Milanu za dve osebi

Več>>

Priznanja za dijake, ki gospodinjstvom svetujejo o varčni rabi energije 15.06.2015

DSC_0109.jpg
11. junij 2015 -v Trbovljah smo podelili priznanja dijakom, ki so gospodinjstvom svetovali o varčni rabi energije v okviru evropskega projekta REACH. Namen projekta je zmanjšanje rabe energije v energetsko revnih gospodinjstvih, pri čemer so dijaki odigrali ključno vlogo – vlogo energetskih svetovalcev.

Standardi učinkovitosti porabe goriva lahko državam EU pomagajo izpolniti polovico podnebnih ciljev za promet 12.06.2015

index.jpgBruselj / Ljubljana, 10. junij 2015 - Nova študija mednarodne organizacije Transport & Environment (T&E) potrjuje, da bomo podnebne cilje, za katere so se za sektorje izven sistema trgovanja z emisijami (ETS) dogovorili voditelji držav, dosegli zgolj z določitvijo standardov učinkovitosti porabe goriva novih avtomobilov, dostavnih vozil in tovornjakov do leta 2025. Ugotovljeno je bilo, da bi po srednjem scenariju za dosego ciljev 2030, po katerem naj bi se do takrat emisije CO2 iz prometa zmanjšale za 30 % [1], CO2 standardi za vsa vozila (za leto 2025 in 2030) prispevali neverjetnih 42 % k zmanjšanju emisij, kot se zahteva za promet. 

Ob svetovnem dnevu okolja okoljske nevladne organizacije opozorile na nevzdržno stanje na področju financiranja 08.06.2015

Infografika.png

Ljubljana, 4. junij 2015 - Delovanje okoljskih nevladnih organizacij je zaradi neustreznih pogojev financiranja resno ogroženo. Kljub pomembni vlogi v družbi, veliki podpori in zaupanju javnosti, Slovenija ne skrbi za svoje okoljske organizacije, zato so se organizacije, združene v mrežo Plan B za Slovenijo odločile, da o svojem položaju spregovorijo na glas in so ob svetovnem dnevu okolja zatemnile spletne strani in druge komunikacijske kanale ter ugasnile telefone.

arhiv

mediji
Nissan pospešuje evropsko dirko za čistejše avtomobile 16.06.2015

Bruselj/Ljubljana, 16. junij 2015 - Zadnje poročilo o avtomobilih in izpustih CO2 [1] mednarodne organizacije Transport & Environment razkriva, da je najhitrejši napredek pri zmanjšanju emisij novih vozil v Evropi dosegel Nissan, ki jih je v lanskem letu znižal za 12,1 %. Poročilo, ki je že deseto zapored, sledi letnemu napredku proizvajalcev vozil za zmanjšanje porabe goriva in emisij CO2 iz novih avtomobilov. Ugotavlja, da je bil Nissan najboljši tudi pri učinkovitosti porabe goriva med vožnjo, saj je, od kar so bile v letu 2008 predlagane omejitve CO2, le-te zmanjšal v povprečju za 5,5 % na leto.

Okoljske nevladne organizacije se borijo za obstanek 08.06.2015
Ljubljana, 4. junij 2015 - Delovanje okoljskih nevladnih organizacij je zaradi neustreznih pogojev financiranja resno ogroženo. Kljub pomembni vlogi v družbi, veliki podpori in zaupanju javnosti, Slovenija ne skrbi za svoje okoljske organizacije, zato so se organizacije, združene v mrežo Plan B za Slovenijo odločile, da o svojem položaju spregovorijo na glas in so ob svetovnem dnevu okolja zatemnile spletne strani in druge komunikacijske kanale ter ugasnile telefone.
Ne izgubljaj časa v avtu! 05.06.2015

Ljubljana,  5. junij 2015 Danes, na svetovni dan okolja, sta društvi Focus in Ljubljanska kolesarska mreža v okviru projekta Ne izgubljaj časa v avtu organizirali kolesarsko akcijo. Njen namen je bil opozoriti na prednosti, ki jih za nas in celotno mesto prinaša izbor kolesa za transport po mestu. 

arhiv
 
napovednik
Focus na Festivalu LENT - Art Kamp 02.07.2015
OKUSI SVET: mednarodni bazar okusov in kultur sveta 22.06.2015
Ljubljanska vinska pot 20.06.2015
Foto natečaj VIZIHRANIJA 07.05.2015
arhiv

sramotilni steber
ni aktualnih tem
arhiv

peticije
ni aktualnih peticij
arhiv

e-kartice
LJUBLJANA: Mobiliziraj se – javni prevoz za vse
NOVA GORICA: Goriška - vzorna trajnostno mobilna regija?
MARIBOR: Kaj ti bo kultura, če ni busa za v kino?
SLOVENJ GRADEC: Kako obuditi javni potniški promet na Koroškem?
KOPER: Kako ljudem v Obalno - kraški regiji približati JPP?
arhiv

 

Focus, društvo za sonaraven razvoj
Maurerjeva 7
1000 Ljubljana
info@focus.si
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
 Novice Napovednik Mediji Sramotilni steber Ukrepaj!