kazalo kontakt pridruži se nam povezave english
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
Novice Napovednik Mediji Sramotilni steber Ukrepaj!
Podnebne spremembe
Energija
Mobilnost
Davčna reforma
Potrošništvo
Podnebje in razvoj

iskanje

v središču
utrinek

Sadimo avtohtone rastline, ne pa eksotov in hibridov, ki so občutljivi na bolezni in škodljivce. Domorodne rastline tudi potrebujejo manj vode, manj gnojil in manj časa.

članstvo
Fokus 13.06.2005  
Razstava o spreminjanju podnebja močno odvisna od vremena
Da je mimoidoče težko pritegniti ob neprimernem vremenu je dokazal tudi obisk razstave Spreminjam navade, ne pa podnebja! v Murski Soboti.

Namesto sonca in dežja nam jo je tokrat zagodel veter. Dopoldanske ure 8. junija so še kazale na dober obisk razstave in interes ljudi, vendar pa je s stopnjevanjem moči vetra tudi število mimoidočih, ki so si želeli ogledati razstavo, upadalo. V popoldanskih urah smo morali razstavo že dobro držati, da je ni odnesel veter.
Kljub temu smo uspeli razdeliti letake številnim mimoidočim. Letake smo delili tudi ljudem, ki so imeli opravke v delih mesta, ki niso bili v bližini razstave. Zbiranje podpisov je dobilo dober zagon po prenosu Pomurskega vala, ki je javnost obvestil o razstavi ter spremljevalnih dejavnostih.
9. junija smo se odločili, da zaradi premočnega vetra ne gre tvegati varnosti mimoidočih in zato razstave nismo postavili. Z ozaveščanjem smo nadaljevali skozi delitev letakov in zbiranje podpisov peticije. Splošen uspeh akcije je bil kljub vetrovnemu vremenu dober.

Fotoreportaža

Focus, društvo za sonaraven razvoj
Maurerjeva 7
1000 Ljubljana
info@focus.si
O nas Dejavnosti Publikacije Aktualno Kaj lahko narediš ti
 Novice Napovednik Mediji Sramotilni steber Ukrepaj!